Diverse Grafische Links

Klik op de afbeelding of tekst voor de LINK


Geschiedenis Amsterdamse Grafische School

Klik op de afbeelding voor de uitgebreide informatie

Als kunstenaar was Hendrik Nicolaas Werkman (1882-1945) autodidact en bovendien een laatbloeier. Hij begon zijn loopbaan als journalist en leerling-drukker nadat zijn moeder hem in 1900 van school had gehaald omdat hij in de derde klas van de Rijks-HBS voor de tweede keer dreigde te blijven zitten. In 1908 richtte hij een eigen drukkerij op in Groningen.


Diverse werk van Hendrik Nicolaas Werkman, klik even op de afbeelding


Neem ook eens een kijkje in het online Grafisch Museum (G.M.O.)

Klik even op de afbeelding


Grafisch Proeflokaal Ommen


Het restaureren van oude boeken is de meest voorkomende werkzaamheid in ons atelier. Opdrachtgevers zijn particulieren, kerken en bibliotheken. Alles gebeurt daarbij met de hand. Vandaar dat onze boekbinder zich presenteert als een ambachtelijk handboekbinder, gespecialiseerd in het in kleine oplagen vervaardigen van bijzonder bindwerk. Het te restaureren boek wordt zo goed als mogelijk hersteld met aandacht voor de oude bindtechnieken en materialen.

WE GAAN GRAAG VOOR JE AAN DE SLAG!

De prijs van het restaureren, repareren of opnieuw inbinden van een beschadigd boek is afhankelijk van de materiaalkeuze en de arbeidstijd en wordt van tevoren afgesproken. Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Stuur ons een e-mail: (bookrepairshop@gmail.com), of bel ons (0617628011).

'The Book Repair Shop' en 'Joy Bookcafe' zijn non-profit ondernemingen van Stichting Grafisch Proeflokaal Ommen (GPO). De Smalle Zijde 9/1, 3903LL Veenendaal. De stichting is een behouder van het grafisch erfgoed.
In het Openluchtmuseum Ellert en Brammert (Schoonoord) vindt u in expositiegebouw 2 de Historische drukkerij en grafisch atelier 'De Drukpers'. 


Welkom op de pagina van het Industriemuseum 

in het centrum van Gent (BE)